Alla inlägg under april 2009

Av Sofia Olsson - 12 april 2009 10:44

Hejsan alla, tänkte slänga iväg ett litet inlägg innan Sophie kommer.


Jag hade ställt klockan på 08.55 och den ringde såklart då, till Fiffens stora lycka. Jag som var dötrött låg kvar en stund, typ till fem över nio och då kom mamma in och sa att jag måste mocka, fodra och släppa ut ponnysarna innan Sophie kommer. Så jag gick upp och fixade allt sånt, Edwin var lite förbannad för att jag inte hade ridit honom i går, så han sparkade i boxväggen och levde rövare medans Willeponken fick sitt Metacam mot fånget. Sen red ajg ut Edwin till paddocken i grimma vilket han inte hade något emot, men han ville fortsätta ut på spåret istället för att stanna vid höet :)

Oj, så mycket det blev ändå, fastän jag bara skulle skriva ett snabbt inlägg ! :O


Hörs!

Sofia :)

Av Sofia Olsson - 11 april 2009 23:53

Hejsan, kom och tänka på en sak och det är att jag valde "dagens datum" för inlägget, men dagens datum har snart bytts ut då klockan står på 23 54..


I varje fall så skulle jag ju hjälpa Olivia och Hannah (cousins) i deras butik Simply Home vilket gick jättebra förutom några tabbar med matematiken. Skulle räkna ut åt en kund som skulle betala 34 kr och höll fram en hundring, och det blev becksvart. Tillslut kom Olivia och sa åt mig att det faktiskt blev 66 kr, och jag som stod där, röd som en tomat bara: 60 minus 6? Jaha, ja då blir det 54 kr! -.- Sent omsider fick hon i alla fall rätt summa tillbaka och kunde gå hem :)

Sen kom det en tant och köpte en "kruka", typ som ett nät som dem har format till en kruka. Det låter helknäppt men den är faktiskt ganska fin, och då sa kunden då:

- Dem här krukorna är väldigt bra för orkideér, för dem har ju genomskinliga krukor för att dem ska få mycket ljus och då passade ju en sån där nätkruka finemang! Och tror du inte då, när det sen kommer en kund som står och tittar på dem där (säkert en timme efter) och funderar om hon ska köpa dem eller inte hör man Olivia;

- Dem där krukorna är väldigt bra för orkideér för dem har ju genomskinliga krukor för att dem ska få mycket ljus och då passar en sån där nätkruka jättebra! (Eller något i den stilen!) Kunden lyste upp och tyckte det var en särdeles smart flicka och bestämde sig bums för att köpa den :) Sen när hon hade gått börjar vi garva, för det var så komiskt. Olivia som inte kan ett dugg om sånt där osså bara.. Jaa :)


Hoppas ni orkade läsa allt,

kram från Sofia :)

Av Sofia Olsson - 10 april 2009 15:53

..skriva ett litet inlägg och berätta att det är 17,1 grader varmt ute! I april!! :D Stor sol och blå himmel och i morgon skulle det bli ännu bättre väder ;)


Mors!

Sofia

Av Sofia Olsson - 10 april 2009 13:03

Idag vaknade jag vid halv åtta, eller mer bestämt 07 33.. Kände mig helt död, musklerna värkte (vet inte av vad) och jag orkade knappt lyfta armen för att ta bort täcket -.- Håller kanske på att bli gammal..? :)

Ivarje fall tog pappa hästarna (fodra, släppa ut) så att jag fick äta frukost. Efter frukosten gick jag ner till stallet och mockade och fixade, hade på stalosan i Edwins box för det frätte i näsan av att vara i där. När allting var fixat skulle jag hämta Edwin, men busponnyn ville inte komma in.. (Vad har jag gjort honom?!) Så jag schasade runt honom lite tills han gav upp och stannade så att jag fick sätta på han grimman. Sen red jag litegrann, både jag och han var okoncentrerade så det funkade inte helt okej, så ledde in honom i stallet igen efter 20 - 30 min.


Nu sitter jag här, har jobbat lite matte och ska till att fixa lunch. Ikväll ska vi åka till Anette och Thomas för att käka någon typ av påskmiddag sen ska jag dra till mormor och sova där, kanske häsla på Olivia imorgon för att se hur hon har det :)

Kram Sofia :)

btw: Lyssna på Lars Winnerbäck, grymt bra!

Av Sofia Olsson - 9 april 2009 20:39

Hejsan!

Idag när jag skulle ta in hästarna vid sju (dem skulle gärna få gå ute längre men pga att det går björn i skogarna runt oss vil jag göra det medans det ännu är ljust!) så tar jag in Wille (A-ponnyn) först och ställer honom i boxen, Edwin som inte gillar att vara själv får spel och börjar gå bärsärkargång i hagen. Han skenar varv på varv och när han väl stannar vid grinden så står han bara och stegrar.. Suck, dessa tossiga arablinjer.. :)


Jag sätter på honom grimman innan jag börjar schasa runt honom i paddocken, han som redan är lite uppskruvad sätter naturligtvis genast fart och han förvandlas snabbt från tokig ponny till arabhingst med mjuka svepande steg. När han sprungit två varv åt vardera hållen ställer jag mig bara i mitten. Efter någon minut står han framför mig med sänkt huvud. När jag väl börjar gå, går han efter mig som på kommando. Jag springer, går, stannar och han gör allting korrekt och efter mig. När jag väl öppnar grinden och går in har han glömt att han var uppskruvad och han går snällt som en hund bredvid mig helt lös in i stallet.


Hälsningar Sofia och Edwin

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards