Alla inlägg under april 2009

Av Sofia Olsson - 16 april 2009 22:00

Idag följde jag med Elin hem efter skolan, vi ska ju ha en terrängtävling i juni/juli så vi var tvungna att förbereda lite. Vi började med banan och gjorde ca. 4 hinder, elr påbörjade. Sen måste vi sätta ner stolp vid hindren så att vi har något att bygga upp dem på. :)


När jag kom hem gick jag ut och mockade och sen red jag faktiskt lite på Wille. Han är lite smågrinig, och vill inte riktigt gå som man säger men.. :D Vi travade lite, skrittade massor och galopperade en gång, han lyssnar inte på galoppskänkeln. Han vet vad man menar, men istället travar han något snabbare och försöker svänga mot utgången, men tillslut så fick jag honom i galopp och då var jag nöjd :)


Har förresten inte sagt att pappa har ställt upp ett slalom! Så nu tränar vi varje gång vi går ut, med Ässi också :) Hon börjar fatta det där nu, in ... och ut ;) Varje gång hon hoppar över en pinne eller råkar gå in från fel håll, ropar man ju på henne och börjar om, men då blir hon alltid lite ledsen för att man inte är nöjd över henne dem få sekunderna :)


Nä, vi ses!
kram

Av Sofia Olsson - 15 april 2009 20:41

Hejsan :)

Idag ahr det varit ruggigt och mulet hos oss, hur hare vart hos er? Efter att mormor och morfar kommit och fikat en stund på em för att Clara fyller år idag, så gick jag ut och red och Clara tömkörde Wille. Jag red barbacka och det var helkul! Vi har dragit in ngr träd som sagt och testade då hoppa ett av dem (det ofarligaste :D) barbacka och det var jättekul, men kom på mig själv med att först före hindret luta mig jättejättemycket tillbaka och sen när han lyfte så kastade jag mig framåt. :S Han stördes inte av det, men jag gjorde (a) Sen red jag lite dressyr också, vilket gick hyfsat bra. Clara och Wille skötte sig också exemplariskt, dem travade  t o m lite travbommar och han studsade över dme som ingenting, nä, har nog inte mer att berätta för tillfället!

Kram!

Av Sofia Olsson - 15 april 2009 14:09

Idag slutade vi elva tjugo, helt underbart! Tyvärr gör vi det bara varannan onsdag :) Första timmen hade vi matte, insåg att dem sista 10 - 15 talen var felräknade så var tvungen att göra om, andra timmen hade vi kemi, vi gjorde en lab om salter, och tredje (och sista) timmen hade vi idrott - handboll. :) Det var helt okej, för att vara handboll alltså! :D


Häls.

Sofia

Av Sofia Olsson - 15 april 2009 14:09

Idag slutade vi elva tjugo, helt underbart! Tyvärr gör vi det bara varannan onsdag :) Första timmen hade vi matte, insåg att dem sista 10 - 15 talen var felräknade så var tvungen att göra om, andra timmen hade vi kemi, vi gjorde en lab om salter, och tredje (och sista) timmen hade vi idrott - handboll. :) Det var helt okej, för att vara handboll alltså! :D


Häls.

Sofia

Av Sofia Olsson - 14 april 2009 21:46

Hejsan!
Idag gick jag i skolan igen efter lovet, för första gången. Jag överraskade till och med mig själv genom att tycka att första och andra timmen var kul :O Mamma var sjuk idag så vi (Clara, jag) fick ta bussen till skolan. På hemvägen släpade jag med mig ett litet avhugget träd hem till hästarna som dem kan tugga på och inte ha så tråkigt. Redan efter någon timme var mesta delen av barken avgnagd :) Sen red jag lite dressyr på Edwin, han gick väl hyfsat, slänger ut bogen lite här och var så fick bli förbannad på honom några gånger, men sen gick han finemang!


På kvällen vid halv sju åkte jag och pappa, Ässi och Fia till klubben. Han för att träna uppletande och lydnad och Fiffen och jag för att träna agility. Det var en "Prova-på" dag så det var ganska mycket hundar och folk som samsades om alla hinder. Redan på vägen dit började Fia gnälla och yla för att hon visste var vi var på väg. Vi tränade lite olika grejer, mest slalom, och hon stortrivdes. Mot slutet skulle vi göra en liten "uppvisning" för dem som kommit dit och var 'nybörjare'. Uppvisningen bestod av att vi skulle göra en bana, Zeven och Pernilla var först ut, efter henne var det jag, sen Theres och Lisa o.s.v

Fiffen gjorde allt finemang, sprang i tunnlar, genom slalomet, in i platta tunneln m.m En riktig racer Sheltie :)

Nä, nu måste jag sova, hörs imorrn! Ska försöka korta ner texterna lite då, men tacksam om ni orkar läsa :D

Kram!


Av Sofia Olsson - 13 april 2009 18:47

Sen när jag kom hem, (man blir ju så inspirerad när man åker på tävlingar elr dyl!) så red jag lite dressyr på Eddieponken. :) Ibörjan var han lite kärv och ville inte alls, men så efter kanske en kvart av milt kämpande så bara går det! Han går som en prins på tygeln precis hela tiden, och skulle han släppa lite lätt så pillar jag lite med ena tygeln så går han vidare, i form.! Jag övade lite sluta längs diagonalen, skänkelvikningar, galoppfattningar (OCH avsaktningar!) och han bara funkade. Älskar lilla ponnyn :)


Sen övade vi mycket halt från trav med bibehållen form och första och kanske andra gången tog han upp huvudet, visserligen sänkte han det snabbt igen men.. Men sen, resten av gångerna så bara; vi travade, vi stannade, vi fortsatte! Med bibehållen form och bakbenen under sig.. Det enda vi har (enda och enda, vi har väl ganska mycket problem men.. :)) problem med är att länga traven. Då vill han slänga upp huvudet och gasa i väg, så då får jag nästan hålla honom ställd åt något håll för att ha kvar honom på tyglen. :( Men men :)


När vi var klara var han till och med lite svettig, fastän vi bara ridit i 40 minuter .

kram Sofia :)

Av Sofia Olsson - 13 april 2009 18:42

Hallå igen!
Idag har jag varit på TiRKs lokala dressyrtävling där både Marie och Hurris och Madde och Remmen var med :) Med var även en sån snygg häst så jag nästan blev grön av avund. En fux, egentligen en ponny som växt över måttet, och han var så läcker! Dem red för BRF och tjejen som red honom hette Kendra elr Cendra eller något sådant. Elin, du måste veta vem det är! :) Ivarje fall, Hurris var sig lik och Remmen hade läskiga ögon, båda två gick jättefint. Madde red på 55 % tror jag, men Marie vet jag icke :)

Kramar!

Av Sofia Olsson - 12 april 2009 12:15

Lyssna, det är så kul :)


Ovido - Quiz & Flashcards