Alla inlägg den 11 april 2009

Av Sofia Olsson - 11 april 2009 23:53

Hejsan, kom och tänka på en sak och det är att jag valde "dagens datum" för inlägget, men dagens datum har snart bytts ut då klockan står på 23 54..


I varje fall så skulle jag ju hjälpa Olivia och Hannah (cousins) i deras butik Simply Home vilket gick jättebra förutom några tabbar med matematiken. Skulle räkna ut åt en kund som skulle betala 34 kr och höll fram en hundring, och det blev becksvart. Tillslut kom Olivia och sa åt mig att det faktiskt blev 66 kr, och jag som stod där, röd som en tomat bara: 60 minus 6? Jaha, ja då blir det 54 kr! -.- Sent omsider fick hon i alla fall rätt summa tillbaka och kunde gå hem :)

Sen kom det en tant och köpte en "kruka", typ som ett nät som dem har format till en kruka. Det låter helknäppt men den är faktiskt ganska fin, och då sa kunden då:

- Dem här krukorna är väldigt bra för orkideér, för dem har ju genomskinliga krukor för att dem ska få mycket ljus och då passade ju en sån där nätkruka finemang! Och tror du inte då, när det sen kommer en kund som står och tittar på dem där (säkert en timme efter) och funderar om hon ska köpa dem eller inte hör man Olivia;

- Dem där krukorna är väldigt bra för orkideér för dem har ju genomskinliga krukor för att dem ska få mycket ljus och då passar en sån där nätkruka jättebra! (Eller något i den stilen!) Kunden lyste upp och tyckte det var en särdeles smart flicka och bestämde sig bums för att köpa den :) Sen när hon hade gått börjar vi garva, för det var så komiskt. Olivia som inte kan ett dugg om sånt där osså bara.. Jaa :)


Hoppas ni orkade läsa allt,

kram från Sofia :)

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards