Alla inlägg under juli 2009

Av Sofia Olsson - 11 juli 2009 19:24

..extremt hårt nu känns det som.. I förrgår red jag ca två timmar med Vanessa, runt grusvägen, och igår red jag ca tre timmar, och då red vi ändå bara till TiRK fram och tillbaka, det brukar max gå på 30 - 40 min dit.. :S Och idag skulle jag träna dressyr för Ulla vare tänkt, tyvärr så började det klicka alldeles förskräckligt när jag började skritta fram och då sitter ena bakskon fast med bara en söm, så av med skon och sen blev det ett väldigt lätt dressyrpass ändå i bara skritt och trav. Edwin var hyfsat trött idag, gick nästan och sov hela tiden och ändå så har dem fått stått inne under nätterna nu när det har regnat som värst.. ;)

Idag har vi anmält till första dressyrtävlingen också, en lokal på Östervåla Ryttarklubb. Önska oss lycka till?

Vet ni en sak btw, det skulle vara roligt om ni kunde lägga in ett litet bevis på att ni varit här och läst ;)

kram Sofia

Av Sofia Olsson - 10 juli 2009 11:22

Igår red jag ut med Vanessa i regnrusket. Vi tänkte rida över bäcken (som i vanliga fall är 10 - 20 cm djup) så att vi slapp rida över vägen, men när vi kom fram så var den säkert 1,20 - 1,40 m djup och hur bred som helst så vi ba nää.. ;) Så då red vi upp runt skjutabanan och sen vidare runt 9 km grusvägen. På flera ställen hade diken/bäckar som i normala fall går under vägen höjts till en grym nivå och det låg säkert 10 - 20 cm djupt vatten ovanpå vägen. I dem djupa och i bästa fall också fem - tio meter långa vattenpussarna galopperade vi igenom, nice ;) Efter att jag hade släppt lite på tyglarna på en grusväg (och j*vlar vad han kan springa! Ponnygalopp nästa elr vad?!) så han hade fått öka lite så var det ju kört sen ;) Så fort vi skulle trava lite så började han galoppera på snedden och ta luftsprång *skakar på huvudet* Knäppa lilla ponnyn.. Men efter att jag hade sagt till honom på skarpen några gånger så gav han sig lite ;)

Tror vi var ute i nästan 2 timmar, och vi red ut vid åtta - halv nio..


Kram Sofia

Av Sofia Olsson - 9 juli 2009 11:09

Jahapp, i måndags ko Elin vid halv fyra, haha, det var planerat att hon skulle komma vid tolv, halv ett. Typiskt henne ;) Då hade jag redan ridit på morgonen vilket hade gått sisådär ;) Elin sov över till tisdag och då följde jag med henne hem, och fick rida på Nobban. Det var kuligt, men hon har hackamore på Nobban så hon var extremt stark tyckte jag.. :) Sen sov jag över hos henne till på onsdagen, då vi red ut igen, jag hittade på ett litet trick som funkade så att hon inte blev så stark så det var ännu roligare att rida ut då ;) Sen fick Elin reda på att dem som hade kommit och tittat på Rossini ville köpa honom, vilket var ganska bra. Sen följde Elin med mig hem på onsdagen och sov över till idag, och igår fick Elin prova Edwin också, och han tyckte inte alls om att det kom och hoppade upp någon ny som skulle ha ner han i form. Han hotade flera gånger med att stegra sig ;) Nä, och idag ska Elin åka hem vid två ;)

Hälsningar Sofia

Av Sofia Olsson - 6 juli 2009 10:46

Vid tolv kommer Elin, hon ska sova hos mig till på tis, sen ska jag följa med henne hem på tisdag så ska vi rida långritt hemma hos henne :) Jag ska rida Nobban, det hoppas vi går bra :) Men nu ska jag ut och rida lite dressyr hade jag tänkt, träna lite allt möjligt. Typ öppna, sluta, tagen framdel, tagen bakdel, halt, galoppfattningar/byten, fram och bakdelsvändning. ;) Vad tror ni om det? :)

Badade förresten Edwin igår, och oj vad tjurig man kan vara! När jag skulle tvätta pannluggen så stod han nästan på bakbenen men men ;) Fick tillslut ta en svamp och ta ur schampot i ansiktet med. Men nu är han snygg, det ska ni veta. Hoppas bara han inte har fått några irriterande gröna gräsfläckar på bakbenen ;)

Kram Sofia

Av Sofia Olsson - 5 juli 2009 12:23

Jaha, då är årets ängskärsemester avklarad. Vi åkte tors em och kom hem för ungefär en timme sen.

Det har väl varit ganska kul faktiskt, Johannes var såå lång *visar mellan händerna*, man kände sig verkligt kort när man stod bredvid honom. Haha.. Andreas hade väl också blivit ganska lång, han var kanske 4 el 5 cm längre än mig. Men i vajre fall så spelade vi mest kort, mest tecken eller bluff. Hrm, Clara och jag var i lag (oftast) i tecken, vi hade typ 13 poäng och dem hade typ 197 poäng eller nått. Värsta loserna är vi juh ;) Sen i bluff så (haha) började Andreas och Johannes tjafsa om när man fick säga bluff och sånt, och att man fuskade ju annars.. haha! Bluff går ut på att fuska.. -.- Men i bluff var jag fett duktig, men jag bara stoppade undan mina kort under bordet så på nolltid så hade jag typ 2 kort kvar x)

Som vanligt fick vi barnarbetare barnarbeta, dvs diska, medans mammorna drack vin och skrattade åt gamla pojkvänner. Sen satt vi på klipporna och solade litegrann, vi (eller dom) spelade fotboll, basket, volleyboll och minigolf. Jag typ suger på allt av det där så det var pisstråkigt!! -.- Men som vanligt så kunde man ju inte säga det , efter som man då blev klassad som en lite glädjeförstörare, haha, vilket man inte vill vara... ;) Haha.. Men nu är vi hemma igen och Edwin var väldigt grinig på mig för att ajg inte varit hemma och pussat på honom ;)

kram Sofia

ps. Det är totaltomöjligt att ladda upp bilder, datorn bara hänger sig.. -.- ds

Ovido - Quiz & Flashcards