Alla inlägg under maj 2009

Av Sofia Olsson - 16 maj 2009 19:36

Jaah, då var utställningen avklarad då. Domaren, Stefania Sigurdadóttir från Island, var jättetrevlig. Hon pratade engelska men det var mest kul tycker jag, fast det fanns en till 'assistent' vid sidan om som upprepade allt hon sa och visade fast på svenska. Fias betyg var typ såhär:

"Stor tik, lite mycket huvud, bra proportioner mellan huvud och kropp, bra överlinje, tunga öron, svansen för hög." Hon kom placerad trea av tre tikar, som förra gången ;) Men i betyget fick hon en etta. Så om det hade varit en officiell utställning så skulle hon redan ha utställningsbiten avklarad för att kunna bli agilitychampion :D Big whishes :)


Nä, nu ska jag ta in hästarna, kram på er!


Av Sofia Olsson - 16 maj 2009 19:32

Hejsan :)

Vid ca klockan sex idag tog jag ut Edwin och tömkörde honom med gummisnodden på volten. Jag var bara ute i ca 10 - 15 min men han var superduktig. Så fort jag längde på tömmarna gick han ner i lägre form, så fort jag kortade upp tömmarna höjde han formen, när jag gjorde halt eller vände, ja, då behöll han formen. Han var asnajs verkligen så imorgon blire lite dressyr  på volten ;)


kramar Sofia

Av Sofia Olsson - 16 maj 2009 14:13

Hejsan.

Igår hoppade jag Edwin litegrann på volten innan Ann-Louise kom. Jag ställde bara upp ett kryss på mitten av mittlinjen och sen hoppade jag i åttor och på volter. Han var jätteduktig, men lite trött kändes han. Var väl iof bara bra, så att han inte orkade göra annat än att lyda :P När jag hoppat i kanske trettio minuter red jag ut för att han skulle bli lite pigg och tända till lite ;) Och bästa medicinen för en trött Edwin är, just det, en fartig galopp över en öppen äng :D Så det gjode vi. När jag kom ut på ängen så började han genast takta och ville iväg ;) Så då släppte jag efter lite på tyglarna och då for han i väg som ett pistolskott. :) Sen skrittade jag hemåt, då var han mycket piggare ;)

Kram Sofia

Av Sofia Olsson - 14 maj 2009 22:01

Hejsan alla.

Idag red jag ut med ponnyn. Tänkte rida runt grevinnans. Sagt och gjort. När jag kommer ner till vägen och ska gå över där ser jag att Molens håller på att ta in sina hästar från hagen och är ca 50 m från vägen. När jag rider över är Edwin 'hingst' och springer omkring med no control och svansen i vädret. Unghästen dem har reser sig på bakbena, sliter grimskaftet ur handen på kvinnan som håller honom och han drar i väg (tillbaka mot hagen). Jag hoppar såklart av Edwin, och han som tycker det är såå spännande med unghästar som flyger omkring dansar runt mig som bara araber kan. Kvinnan är jättetjurig på mig och tycker att jag ska hålla mig ännu längre in på åkern för att inte störa deras unghäst. Men vafan! Hästen är ju mellan två och tre år. Borde man inte ha lärt den att 'gå fint' då även fast det kommer en ny häst och skrittar över 30 m ifrån dem!!? Daah! Då blev jag förbannad men när jag gick därifrån med Edwin dansande runt benen på mig (och var allmänt irriterande) så hörde jag dem säga 'vilken vacker häst' Haha, så lite nöjd (a). Sen uppförde han sig extremt välgenomtänkt idiotiskt hela vägen fram och tillbaka. Blev livrädd för en litenliten kvist som låg i vägen.. -.- När jag väl var tillbaka redjag upp till skjutbanan och galopperade och red lite dressyr där, då var han hur fin som helst <33 Love ^^


Älskar er!
Sofia ;P

Av Sofia Olsson - 13 maj 2009 16:35

Hejsan alla goa och gla-a :D

Igår gick jag ut och red lite på Eddieponken, lite dressyr. Ponnyn har fått börjat med betfor nu, en dl morgon och en dl kväll ;) Han har känts väldigt slö och 'gammal' dem senaste veckorna så det blir nog bra. Ivarje fall så var han lite på tårna efter att ha stått i två dagar men i slutet gick han jättefint. Övade mycket på att länga traven men ändå försöka behålla formen. Svårt tycker jag ;) Sen red jag upp LC prgrammet för mig själv en gång och det gick också jättebra.


Idag gick jag i skolan, var inte med på idrotten för är ff lite sjuk. Dem spelade fotboll och lacross utomhus. Najs att slippa :D På matten första timmen så hade jag lite problem med förenklingar. Jobbigt jobbigt.. Sen hade vi fysik, inte helt värdelöst. Fick reda på fysikprovet och hade VG på det, jättenöjd med tanke på att jag nästan bara chansade på typ en tredjedels uppgifter.. ;P Sen gick vi och såg centralskolans show i aspen aulan, den var väl hyfsat bra. Temat var sjukhus, alltså: Centralsjukhuset :P Imorgon är det marknad också, ks agå och ta en senare buss hem. Vill köpa mintkyssar och chokladkolor :) Mums ^^


Nää, måste rida lite dressyr nu.. Eller klättra, eller ut och trava.. Vi får se :)

Bye

Av Sofia Olsson - 11 maj 2009 18:36

Hejsan, i söndags var pappa iväg på spårtävling i Sandviken och kom trea med cert! Det var alltså hans tredje cert i bruks så nu önskar vi oss en tvåa på den internationella utställningen i österbybruk nu i slutet på maj. Sen är hon brukschampion!! :D På tal om utställning, jag ska ju ställa ut Fia den 16 maj nu och min domare heter Stefania Sigurdadóttir, hrm.. Inte så farligt tänker ni väl, men! Hon kommer från Island och pratar engelska.. :S Och pappa säger att hon pratar jättejättejättemycket med utställarna.. Isch.. ;) Ivarje fall så är sheltiesarna först, dem är tio stycken och 'number eight, is Linndougs Firefly (from heaven)' :D Haha, wish us good luck?



Av Sofia Olsson - 11 maj 2009 18:25

Hejsan :)

I söndags åkte jag och mamma till Tirk för att titta på ponnytävlingarna där. Självklart var kameran med ;) Lovisa på sitt C-ponny fuxsto Filippa skulle starta, samt Rebecca på sin mörkbruna D-ponnyvalack Hickory, och Felicia från min förra klass med sin d-ponny Timoli, vet inte vad han har för färg, udda..?! Också Linda med Janne :) Bara folk man kände igen ju !! Såg typ alla :) Och blev så suugen på att hoppa och tävla (a) :D Hindren ser ju inte ens höga ut, men i juni, rättare sagt den 27 juni, ska vi hoppa en lokal hopptävling på Säfva Ridcenter. 80 cm CR och 85 cm med omhoppning :D Fett najs :D

Här kommer lite bilder:

Detta är Lovisa och Filippa


Detta är Rebecca med Hickory


Och detta är Felicia med Timoli


Det var typ alla som jag fick någorlunda bra bilder på, sen har jag ju massor med fler men ;)

Kram Sofia

Av Sofia Olsson - 9 maj 2009 16:22

Jahapp. Så är det lördag då.. Vaknade upp med världens förkylning, och mår typ sämst men men.. -.- Sen när jag kom ner så var Bella vaken (men inte Clara) och hon var helknasig. :) Så då släppte jag ut henne på framsidan och the Big Doggies på baksidan. Sen fick jag släppa ut hästarna, och det gjorde jag - smart som jag är - i nattlinne i 9 grader plus.. -.-'  Sen nu på eftermiddagen har jag ridit ut en liten sväng på honom, utan vare sig martingal eller nosgrimma eller ridbyxor (det blev joggingbyxor, orka annat?!) och när vi kom fram till bäcken tänkte jag låta honom nosa lite på vattnet, knasponnyn kliver rakt ut och står sen stilla mitt i bäcken. Inga problem alls där ;P Älskhäst <33

Kram Sofia

Ovido - Quiz & Flashcards